Han blir ny maritim direktør i Redningsselskapet
Gorm Hillgaar blir Redningsselskapets nye maritime direktør. Han starter i stillingen 1. april.
Hillgaar kommer fra stillingen som Senior Vice President Asset Management i Höegh LNG. Han har teknisk bakgrunn, og har mer enn 19 års erfaring i den maritime bransjen, går det fram i en pressemelding.
Han har hatt mange roller i Höegh, deriblant med teknisk drift, kommersiell operasjon og prosjekt. Han har tidligere vært daglig leder for driftsselskapet, med totalansvar for skipsdriften i Höegh LNG. Hillgaar sier selv at han står støtt innen det maritime feltet.
– Jeg gleder meg til å bidra til Redningsselskapets viktige samfunnsoppdrag, og bidra til økt sikkerhet på sjøen og jobbe mot målet om å redde liv, sier Hillgaar.
Viktig strategisk og operativ rolle
Redningsselskapets maritime direktør har ansvar for strategisk og operativ ledelse, og videreutvikling av Redningsselskapets maritime virksomhet. Stillingen har en viktig strategisk rolle inn mot mange ulike aktører, som f.eks andre beredskapsaktører, fiskerinæringen, alle seilende og ansatte.
– Med Hillgaar får vi en tydelig og samlende direktør med relevant ledererfaring og bred kjennskap til maritime operasjoner og beredskapsarbeid, og egenskaper som kan løfte Redningsselskapet videre, sier generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson.
Han ser på jobben som maritim direktør som en viktig og meningsfylt rolle hvor han har erfaring som kommer godt med. I sin nåværende stilling har han ansvar for flytende importterminaler for naturgass som er kritisk for nasjonal infrastruktur i landene der de opererer.
Han trekker paralleller til sin nye stilling ved at det også her er et viktig og meningsfylt arbeid. Han er vant til høye krav til sikkerhet og robusthet, og ser flere paralleller til Redningsselskapet.
– Det blir spennende å få bidra til å sette strategisk retning for å øke beredskapen og tilstedeværelsen for Redningsselskapet, og ikke minst legge til rette for at alle ansatte og frivillige får gode arbeidsforhold, forteller Hillgaar.
Les også:
-
Kjøper YS Elektro
Tersan Havyard kjøper YS Elektro, og har dermed ytterlig styrket sin markedsposisjon ved å samle et bredere spekter av kompetanse in-house, melder selskapet i en pressemelding.
-
– Leverandørbransjen i maritim sektor skaper stor verdi i distriktene
De neste årene skal det offentlige bruke 80 milliarder til innkjøp i maritim sektor. Her ligger det ifølge bransjen mange muligheter for å bruke innovative anskaffelser til å legge til rette for lokal verdiskaping. Det unike samarbeidet mellom lokal industri, leverandører og offentlig oppdragsgiver pekes på som nøkkelen bak Norges suksess som maritim nasjon.
-
Sier opp avtalen med Ålesund
Giske kommune har vedtatt å si opp samarbeidsavtalen med Ålesundregionens havnevesen, for å i stedet etablere et eget havnevesen for Gjøsund havn.
-
Store innsparinger med Ulstein-løsning
«Olympic Boreas» ble beskrevet som «firehjulsdrift på sjøen» da skipet vant prisen for Årets Maritime Innovasjon tidligere i år. Nå har rederiet hatt levering av «Olympic Notos» fra Ulstein verft.
-
Nytt forskningsfartøy til Nord Universitet
ProZero Norge har overlevert en avansert 15 meter lang ProZero forskningsfartøy til Nord Universitet.