På bildet (f.v.) Song Ha-cheol, president for Mokpo National University, Hans Petter Øvrevik, CCO i Deep Wind Offshore, Kim Young-rok, guvernør i Jeollanam-do provinsen, Liv Reidun Grimstvedt, leder senter for sjøsikkerhet ved Høgskolen Vestlandet og Han Won-hee, President of Mokpo Maritime University.

Inngår utdanningsavtale i Sør-Korea

Deep Wind Offshore og Høgskulen på Vestlandet (HVL) inngår samarbeid med den koreanske Jeollanam-do provinsen og to ledende maritime universiteter i Sør-Korea.

Det går frem i en pressemelding fra HVL, som skriver at målet er å skreddersy kompetanse og arbeidskraft innen havvind.

Det er Deep Wind Offshore som er initiativtaker til det internasjonale samarbeidet. De signerte tirsdag en utdanningsavtale med Jeollanam-do-provinsen, Høgskulen på Vestlandet (HVL), Mokpo National University (MNU) og Mokpo Maritime University (MMU). Samarbeidet omfatter blant annet utvikling av utdanningsprogrammer, felles forskning på havvind, og utvekslingsprogrammer for studenter og akademisk personell, går det frem i pressemeldingen. 

– Vi er stolte over å ha fått på plass et akademisk samarbeid på tvers av våre kjernemarkeder. Dette samarbeidet hever standarden for multilateral utvikling innen havvind og bidrar til den økonomiske og sosiale utviklingen i områdene vi opererer i, sier CCO Hans Petter Øvrevik i Deep Wind Offshore. 

Maritime miljøer

I pressemeldingen går det frem at Deep Wind Offshore allerede har kontor og lokale ansatte i Sør-Korea. I partnerskap med BP utvikler selskapet to bunnfaste havvindprosjekter i Yeosu og Wando i Jeollanam-do provinsen. Provinsen har som mål å bli et ledende senter for havvind i Sør-Korea. De planlegger 8,25 GW havvind langs vestkysten, og er i ferd med å utvikle det mest avanserte knutepunktet for havvindindustri i landet, heter det i pressemeldingen. 

Deep Wind Offshore utvikler også prosjekter i Norge blant annet Utsira Nord.

Samarbeidet før

Selskapet har i lengre tid samarbeidet med Høgskulen på Vestlandet på havvindrelatert forskning og utvikling av relevante utdanningsprogram i Norge. 

Nylig ble det første havvindkurset gjennomført.

– Vi ønsker å bygge på erfaringer og aktiviteter vi har etablert i Norge og Haugesundregionen og ser stor overføringsverdi til Jeollanam-do provinsen og prosjektene våre der. Det er derfor gledelig å videreføre samarbeidet med HVL også internasjonalt, sier Øvrevik.

Samarbeidsavtalen kan bidra til å etablere utdanningsprogrammer for utvikling av arbeidsstyrken og felles forskningsmuligheter. 

I pressemeldingen peker de på at disse programmene vil dra nytte av Deep Wind Offshores bransjekunnskap, samt tung maritim fagekspertise gjennom utdanningsinstitusjonene HVL, MNU og MMU fra Norge og Sør-Korea.

– Ved å samarbeide med lokale næringslivsaktører som Deep Wind Offshore og ledende internasjonale universiteter sikrer Høgskolen på Vestlandet regional relevans og internasjonal ekspertise i sin utdanning og forskning, sier leder for senter for sjøsikkerhet ved Høgskulen på Vestlandet, Liv Reidun Grimstvedt.