Reduserer metanutslipp med opptil 75 prosent

Wärtsilä har lansert en ny løsning for reduksjon av metanslipp fra Wärtsilä 50DF dual-fuel-motoren. Den nye løsningen som konverterer slike motorer til tennpluggbasert gassdrift (Spark gas operation – SG) gir en mer effektiv og renere forbrenning – noe som både øker virkningsgraden og kutter metanslipp.

Publisert Sist oppdatert

Med drift på LNG er den nye løsningen, kalt «Spark Gas Conversion for Wärtsilä 50DF», utviklet for å redusere metantslipp med opptil 75 prosent sammenlignet med en standard Wärtsilä 50DF-motor, heter det i en pressemelding.

SG-konverteringen reduserer metanutslippet ved å antenne drivstoffet med en elektrisk styrt forkammer ventil. Det er forventet at løsningen vil redusere metanslippet ned til 1,1 prosent av drivstofforbruket.

– Bruk av LNG og reduksjon av metanutslipp er blant de mest effektive metodene for å kutte klimagassutslipp fra skipsmotorer det neste tiåret, og et viktig supplement til øvrige tiltak for å redusere CO₂-utslippene. Når skipsfarten nå jobber mot mer bærekraftige løsninger, representerer denne teknologien et viktig skritt mot lavere karbonutslipp i flåten, sier Roger Holm, president for Wärtsilä Marine.

Utviklingen av løsningen, som innebærer konvertering av én til to av et skips DF-motorer til SG-drift, ble gjort mulig gjennom tett samarbeid mellom Wärtsilä og Chevron Shipping Company. 

Det er tidligere gjort kjent at én motor på seks av Chevrons LNG-tankere skal konverteres fra DF til SG – som en del av selskapets mål om å redusere karbonavtrykket fra driften.

Løsningen er nå tilgjengelig for alle fartøy med eksisterende Wärtsilä 50DF-motorer med dieselelektrisk fremdrift. Flertallet av disse er LNG-tankere. Den nye løsningen er optimalisert for LNG som drivstoff, og gir dermed høyere energiutbytte per enhet drivstoff. Dette innebærer drivstoffbesparelser på opptil 4,6 prosent, samtidig som metanslippet reduseres.

– Wärtsilä har lang erfaring med å redusere metanslip fra LNG-drevne motorer, både gjennom nyinstallasjoner og ved ettermontering på eksisterende anlegg. Denne nye teknologien styrker vårt allerede omfattende tilbud av løsninger for å kutte metanslipp fra skip, utdyper Roger Holm.