Preget av hard konkurranse

Skipsverftet Stadyard AS i Kinn kommune har forbedret driftsresultatet fra et underskudd på 11,9 millioner i 2022, til et overskudd på 4,2 millioner i 2023.

Publisert

Skipsverftet Stadyard AS fra Raudeberg i Kinn kommune utfører reparasjon, vedlikehold, ombygging og utrustning av fartøy. 

Oppsving i driftsresultat

2023 endte med en omsetning på 177,1 millioner kroner i 2023, mot 207,6 millioner i 2022. Driftsresultatet fikk imidlertid en oppsving fra et underskudd på nesten 11,9 millioner i 2022, til å gå i pluss med 4,2 millioner kroner i 2023. 

- Skipsbygging i Norge er preget av hard konkurranse fra så vel norske som utenlandske skipsverft, og resultatmarginen står ikke i forhold til kompleksitet og risiko forbundet med skipsbygging. Styret mener likevel at Stadyard, med sine kompetente og erfarne medarbeidere, har vist god gjennomføringsevne over tid i våre byggeprosjekter, skriver styret i årsberetningen. 

Selskapets finansielle stilling er betydelig styrket ved å bli tilført 24,3 millioner kroner som bidrag fra konsernet, noe styret vurderer til å være tilstrekkelig på bakgrunn av selskapets aktivitet og risiko. 

Naboklager

Stadyard hadde 34 ansatte ved utgangen av 2023, hvorav to kvinner. 

- Verftsbransjen er en mannsdominert bransje og det er utfordrende å rekruttere kvinner i produksjonen. 

Styret opplyser også at selskapet ikke forurenser det ytre miljø mer enn gjennomsnittet for denne typen aktivitet, men at de har mottatt klager på støy fra naboer. 

- Tiltak er nedfelt i selskapets plan på kort og mellomlang sikt, skriver styret om naboklagene.