Yngve Hjemdal prøvesitter kranstolen som er spesialdesignet for et optimalt arbeidsmiljø.

Svensk selskap kjøper Norsap

Ernströmgruppen styrker sin posisjon innen sjøsikkerhetssektoren ved å kjøpe det norske selskapet Norsap AS, den globale markedslederen for høykvalitets operatørstoler til den maritime industrien.

Publisert Sist oppdatert

Ernstrømgruppen er et familieeid industrikonglomerat som har som forretningsidé å drive, utvikle og anskaffe veldrevne selskaper innenfor en rekke utvalgte fremtidige nisjer. 

15 prosent vekstrate

Norsap AS’ produkter brukes i ulike krevende maritime miljøer samt i flysimuleringsindustrien og andre nisjer som krever tilpassbare high-end sitteløsninger.

– Det globale markedet for operatørstoler øker på grunn av utvidelse av flåten og et større behov for sikkerhet og ergonomi. I tillegg krever økningen i digitale grensesnitt og automatiserte systemer mer tilpassede operatørstoler, skriver Ernströmgruppen i en pressemelding. 

Norsap selger sine produkter hovedsakelig internasjonalt, med partnerrepresentasjoner i mer enn 20 land. Omsetningen i 2023 var 125 millioner kroner, og selskapet har de siste tre årene hatt en vekstrate på 15 prosent. 

Positiv utvikling

Norsap ble grunnlagt i 1969 og er basert i Kristiansand, Norge, hvor produksjonsanlegget også er lokalisert. 

– Rune Iversen og jeg har nådd en alder hvor vi mener at en ny eier er det beste for selskapet for å sikre at den positive utviklingen av Norsap fortsetter. Vi ser på Ernströmgruppen som en flott havn både for Norsap som selskap og for alle våre dyktige medarbeidere, sier Øyvind Berntsen, styreleder i Norsap, i pressemeldingen. 

Oppkjøperen opplyser at dagens ledelse og ansatte vil fortsette å drive selskapet fremover i tråd med eksisterende retning. 

Naturlig utvidelse 

– Vi er veldig glade for at Norsap og dets eiere valgte Ernströmgruppen som en strategisk og langsiktig eier for å fortsette å utvikle selskapet mot dets fulle fremtidige potensial, sier Håkan Skutberg, leder for globale nisjeprodukter i Ernströmgruppen.

Oppkjøpet av Norsap beskrives som en naturlig utvidelse av Ernströmgruppens kapasitet innen sjøsikkerhet, etter de tidligere oppkjøpene av Daniamant og Polyform.

– Jeg er veldig glad for at Norsap nå er en del av Ernströmgruppen og ser frem til årene som kommer. Ernströmgruppen har flere selskaper innen marin industri, som del av mange ambisiøse og vellykkede samarbeid. Jeg er sikker på at vi alle vil dra nytte av det tette samarbeidet i konsernet, sier Ove Jensen, administrerende direktør i Norsap.