Rederiet Odfjell presenterer nytt rekordresultat.

Nytt rekordkvartal for Odfjell

Odfjell SE rapporterte onsdag resultater for andre kvartal 2024. Kvartalsrapporten viser et nytt finansielt rekordresultat for Odfjell med en robust kontraktsportefølje og solid operasjonell drift. Forventningene for tredje kvartal er ikke like sterke.

Publisert

Selskapet leverer et driftsresultat (EBIT) på 107 millioner dollar, sammenlignet med 89 millioner dollar i første kvartal. I gjennomsnitt økte ratene for kontraktfornyelser med 5 % og utgjorde 6 % av estimert årlig kontraktsvolum.

I løpet av kvartalet har Odfjell tatt levering av et nybygg på langsiktig time charter og har inngått nye avtaler for to nybygg på langsiktig time charter med planlagt levering i 2027 og 2028. Dette øker totalt antall nybygg på ordre for Odfjell til 17 skip.

Høydepunkter andre kvartal:

  • Odfjell fortsetter å levere sterkt på sikkerhet med høy operasjonell effektivitet og ingen betydelige hendelser i løpet av kvartalet.
  • Time charter-inntjening i Odfjell Tankers endte på USD 215 mill., sammenlignet med USD 195 mill. i 1Q24.
  • EBIT på USD 107 mill. sammenlignet med USD 89 mill. i 1Q24.
  • Rekord nettoresultat for kvartalet på USD 88 mill. Nettoresultat justert for engangseffekter var USD 88 mill., sammenlignet med USD 69 mill. i 1Q24.
  • I gjennomsnitt økte ratene for kontraktfornyelser med 5 % og utgjorde 6 % av estimert årlig kontraktsvolum.
  • Netto resultatbidrag fra Odfjell Terminals var USD 2,9 mill., sammenlignet med USD USD 3,2 mill. i 1Q24.
  • Selskapets karbonintensitet (AER) for 2Q24 var 7.1, marginalt bedre enn 1Q24.
  • I løpet av kvartalet har Odfjell tatt levering av et nybygg på langsiktig time charter og har inngått nye avtaler for to nybygg på langsiktig time charter med planlagt levering i 2027 og 2028. Dette øker totalt antall nybygg på ordre for Odfjell til 17 skip.
  • Styret har godkjent et utbytte på USD 1,00 per aksje basert på justert nettoresultat for 1H24.

– Odfjell leverte nok et rekordresultat i andre kvartal 2024, etter et sterkt første kvartal. En fortsatt stram markedsbalanse, vår robuste COA-portefølje og effektive operasjonelle drift understøtter våre solide finansielle resultater. Vi forventer at tredje kvartal vil bli nok et sterkt kvartal, noe ned fra andre kvartal, sier administrerende direktør Harald Fotland i en kommentar