Skal innrede ferge for Torghatten

Maritime Montering melder i en pressemelding at de har blitt tildelt en betydelig kontrakt fra Hvide Sande Skipsverft i Danmark. Kontrakten innebærer innredning i mannskapsdelen og teknisk isolering utenfor innredning til en ny 4 MWh elektrisk ferge på oppdrag fra Norges største privateide fergeselskap, Torghatten.

Publisert Sist oppdatert

I henhold til kontraktsvilkårene skal selskapet levere komplett innredning for både passasjer- og tekniske områder. Denne kontrakten er et verdifullt tilskudd til Maritime Monterings portefølje av utrustede ferger. Gjennom årene har Maritime Montering levert interiør til mer enn 80 ferger over hele verden.

Som en del av deres globale strategi opererer Maritime Montering i dag ved Karstensens skibsværft og Vestværftet. 

– Å sikre denne kontrakten i Danmark i løpet av så kort tid understreker den sterke anerkjennelsen av vår voksende tilstedeværelse i det danske maritime markedet, sier Stian Madsen, Daglig leder i Maritime Montering Norge. 

– Vi er glade for å samarbeide med Hvide Sande Skipsverft og ser frem til å bringe vår ekspertise til den danske marinesektoren, og sikre at dette fartøyet virkelig skiller seg ut på havet. 

Den 50 meter lange helelektriske fergen vil ha kapasitet til å frakte 30 biler og 149 passasjerer, og markere er betydelig fremskritt innen miljøvennlig transport i Norden. 

Den skal operere i farvannet nær Tromsø.

Fergen er designet i Førde av The Norwegian Ship Design Company, og skal bygges ved Hvide Sande Skipsverft I Danmark, med planlagt ferdigstilling i april 2025.

– Vi ser frem til å samarbeide med Maritime Montering, og tror vårt partnerskap vil komme vår klient Torghatten til gode. Hvide Sande har en lang historie innen levering av passasjerfartøy, og vi er ivrige etter å levere høyeste kvalitet på innredningen, sier David Birkwald Thorstensen, Salgssjef ved Hvide Sande skipsverft.