Kongsberg Maritime skal oppgradere 10 PCTC-fartøy

Kongsberg Maritime er tildelt en kontrakt for å oppgradere fremdriftssystemene på 10 PCTC (Pure Car & Truck Carrier) fartøy for Höegh Autoliners, en av verdens ledende leverandører av transporttjenester til sjøs innen sitt segment.

Hvert av de ti PCTC-fartøyene vil bli utstyrt med Kongsberg Maritimes Promas Lite fremdriftssystem, som er spesielt utviklet for oppgradering og forbedring av fremdriftssystemer på eksisterende fartøy. 

– Promas Lite kombinerer flere komponenter til en samlet enhet, noe som øker effektiviteten og gir betydelige drivstoffbesparelser, heter det i en pressemelding. 

Drivstoffbesparelse på minimum 6,5 prosent

Oppgraderingene på Höegh Autoliners’ DSME-klasse PCTC-er er forventet å oppnå drivstoffbesparelser på minst 6,5 prosent, ifølge detaljerte hydrodynamiske studier utført ved Kongsberg Maritimes Hydrodynamiske Forskningssenter. 

– Denne prediksjonen er bekreftet av fullskalamålinger tatt fra to fartøy som allerede er utstyrt med Promas Lite-systemet, og bekrefter de forventede effektivitetsgevinstene.

– Vi er begeistret over at Höegh Autoliners har valgt Kongsberg Maritime til å levere en oppgraderingsløsning som er i tråd med vårt felles engasjement for bærekraft, redusert drivstofforbruk og lavere CO₂-utslipp. Promas Lite fremdriftssystem gir et effektivt oppgraderingsalternativ, med betydelige energibesparelser og rask avkastning på investeringen, skriver Klas Nygren, Senior Sales Manager for Aftermarket hos Kongsberg Maritime, i pressemeldingen. 

Kritiske komponenter

Kongsberg Maritime er en nøkkelleverandør til Höegh Autoliners, og har sikret seg en ekstra kontrakt for å levere kritiske komponenter til de nye Aurora-klasse fartøyene. Disse komponentene inkluderer K-Bridge navigasjonssystem, K-IMS system for utslippsovervåking og rapportering, K-Chief motorstyringssystem og PROMAS fremdriftssystem.

– Höegh Autoliners er dedikert til å redusere sitt miljøavtrykk. En viktig faktor i dette er å kontinuerlig strebe etter å forbedre våre fartøyers ytelse ved å ta i bruk de mest energieffektive løsningene fra høyt kvalifiserte og dedikerte leverandører. Våre samarbeidspartnere hos Kongsberg Maritime hjelper oss med å realisere denne visjonen gjennom deres Promas Lite fremdriftssystem, uttaler Sebjørn Dahl, COO hos Höegh Autoliners AS. 

Höegh Autoliners opererer 11 handelsruter med rundt 3000 havneanløp årlig. Selskapet leder an innen bærekraft ved aktivt å arbeide for å dekarbonisere hele sin flåte. Utviklingen av Aurora-klasse fartøyene er en sentral del av dette initiativet. Aurora-fartøyene er for tiden de største og mest miljøvennlige PCTC-fartøyene.