Det nye skipet skal leveres i andre halvdel av 2027.

Østensjø kontraherer nytt fra Spania

Østensjø rederi har kontrahert en ny OSEV fra det spanske verftet Gondan Shipbuilders i Spania. Det nye fartøyet er designet av Salt Ship Design.

Publisert Sist oppdatert

Nybygget er ifølge en pressemelding fra rederiet et viktig steg i selskapets kontinuerlige forbedring og modernisering av flåten.

Fartøyet er utstyrt for å utføre et bredt spekter av offshore-operasjoner, inkludert inspeksjon, vedlikehold og reparasjon (IMR), konstruksjon, walk-to-work/flotell-tjenester og kabellegging. Fartøyets design sikrer effektivitet og operasjonell fleksibilitet og tilrettelegger for operasjon på tvers av flere segmenter innen havrommet.

– Vi er glade og veldig klare for å starte denne reisen med bestillingen av en ny fartøystype. Nybygget er i tråd med våre tiltak for å gradvis modernisere flåten, vår forpliktelse til å utnytte ny teknologi, og vår dedikasjon til dekarbonisering, sier CEO i Østensjø Rederi Kristian Helland Vea.

Fartøyet er planlagt levert i andre halvdel 2027.

Fartøyet blir 120 meter langt med en bredde på 23 meter. Den vil ha kapasitet til å huse 180 personer i høystandard lugarer med dagslys.