Avtalen ble signert i kommandantboligen på Bergenhus festning i Bergen av sjef maritime kapasiteter, flaggkommandør Stein Håvard Bergstad og Lena Mariann Ulveraker, Vice President Naval Systems, Kongsberg Defence & Aerospace.

Forlenger levetiden til ubåter

Forsvarsmateriell (FMA) har signert en avtale med Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) om oppgraderinger av ubåtene i Ula-klassen for å forlenge den operative levetiden.

Kontrakten har en verdi på ca. 436 millioner kroner, og med en varighet ut 2030. Arbeidet inkluderer oppgraderinger av programvare og maskinvare til kampsystemet om bord på Ula-klassen levert fra KDA. 

– Ula-klassen er veldig viktig for oss frem til vi får nye ubåter til Norge. Oppgraderingsprogrammet vil bidra til å holde Ula-klassen tilgjengelig frem til de nye ubåtene 212CD blir operativ, sier sjef maritime kapasiteter, flaggkommandør Stein Håvard Bergstad.

Ula-klassen ble innfaset i Norge i perioden 1989 til 1992 og vil ha seilet i 45 år når avtalen om levetidsforlengelse avsluttes. Kongsberg Defence & Aerospace leverer også kampsystemet til de nye tysk-norske 212CD ubåtene.