Nærmer seg oppstart for «Johan Castberg»

Produksjonsfartøyet «Johan Castberg» er ferdig oppankret på feltet i Barentshavet, og Vår Energi ett skritt nærmere selskapets vekstmål

Publisert Sist oppdatert

Det Equinor-opererte flytende produksjons- og lagringsfartøyet (FPSO) «Johan Castberg» er trygt forankret på feltet. Forberedelsene til produksjonsstart i fjerde kvartal 2024 er allerede i gang, heter det i en pressemelding.

– Vår Energi er et av verdens raskest voksende olje- og gasselskap og en ledende aktør i Barentshavet. Med «Johan Castberg» på plass er vi godt på vei til å nå produksjonsmålet vårt på rundt 400 tusen fat per dag innen utgangen av 2025, sier CEO i Vår Energi, Nick Walker.

– Sammen med lisenspartnerne jobber vi nå med å videreutvikle området. Dette inkluderer boring av infill-brønner, modning av fem funn som skal knyttes tilbake til «Johan Castberg» og planer for videre leting i årene som kommer.

– Med vår unike erfaring som operatør for Goliat-feltet, skal vi finne nye muligheter gjennom leting og utvikling av nye funn i området. Vi akselererer nå boreaktiviteten og deltar i 12 produksjons- og letebrønner i Barentshavet i år, sier direktør for Barentshavet i Vår Energi, Vegard Bruaset.

Med et produksjonspotensial på 220 tusen fat per dag, forsterker «Johan Castberg» Barentshavets rolle som en viktig leverandør av energi til Europa. I tillegg skapes det verdier for alle interessenter, inkludert store ringvirkninger i Nord-Norge.

«Johan Castberg» ligger 240 kilometer nordvest for Hammerfest. Feltet har forsynings- og helikopterbase i Hammerfest.

Om prosjektet:

  • Johan Castberg er et stort oljefelt med estimerte utvinnbare volumer på mellom 450 og 650 millioner fat.
  • Johan Castberg ligger i Barentshavet, 100 kilometer nordvest for Snøhvitfeltet.
  • Johan Castberg består av de tre funnene Skrugard, Havis og Drivis, som ble gjort mellom 2011 og 2013
  • FPSOen er 313 meter lang, 55 meter bred og 120 meter høy. Lagringskapasitet er 1,1 millioner fat olje.
  • Rettighetshavere: Equinor Energy AS (operatør) 50 %, Vår Energi ASA 30 % og Petoro AS 20 %.