Brunvoll Mar-El med ny hybridkontrakt

Brunvoll Mar-El er valgt til å levere en parallell hybridsystemløsning for et nytt 32-meters søk- og redningsfartøy (SAR). Fartøyet skal bygges hos GOT Marine AS i Mandal, med ferdigstillelse i 2026. Nybygget vil da bli det største SAR-fartøyet langs kysten av Norge.

Fartøyet vil operere i Nord-Norge, i noen av de tøffeste forholdene langs kysten.

Hybridsystemløsningen fra Brunvoll Mar-El består av et energistyringssystem og et likestrømsfordelingssystem fra Triton Hybrid-produktserien, og inkluderer elektriske motorer, omformere og batterier. Triton CPP, Triton styresystem og Triton thrusterkontrollsystemer leveres for fremdrift og girkontroll og integreres godt med Triton Hybrid-systemløsningen. Fartøyet vil bli utstyrt med den nyeste Brunvoll BruCon DP- og Joystick-løsningen. 

Kontrakten er den siste i en serie av kommende leveranser av kontroll- og kraftsystemer fra Brunvoll Mar-El. Kontorene til Brunvoll Mar-El ligger i Dalen i Telemark, og bedriften befinner seg i en periode med sterk vekst og ekspansjon.

– GOT Marine AS har en lang historie med å bygge redningsfartøy, og vi i Brunvoll Mar-El ser frem til å samarbeide om dette prosjektet, sier Birger Gauslå, visepresident for salg og markedsføring i Brunvoll Mar-El. 

Fartøydesignet, kalt NDS-32 MPV, er utviklet i samarbeid mellom GOT Marine AS og Naval.