Illustrasjon av thrusterpakken for Maran Tankers' nye DP2 shuttletankere.

Omfattende Brunvoll-leveranse til flere DP2 shuttletankere

Brunvoll har inngått en avtale med Daehan Shipbuilding om levering av thrusterpakker til tre Suezmax DP2 shuttletankere. 

Publisert Sist oppdatert

Fartøyene som allerede er under bygging, eies av Maran Tankers Management Inc., som er en del av Angelicoussis-gruppen, skriver Brunnvoll i en pressemelding.

Den nøyaktige kontraktsverdien er ikke offentliggjort, men Brunvoll skriver at avtalen har en verdi på flere hundre millioner kroner.

Brunvolls leveranse til de tre fartøyene består av en AR100 og to AR115 opptrekkbare azimuth thrustere, en FU100 og en FU115 tunnel thruster. Den samlede effekten av alle thrusterne for hvert enkelt fartøy er på over 13.000 kW. 

De tre shuttletankerne vil ha en dødvekt på 154.000 tonn, samt en lengde på 276 meter. Fartøyene vil bli Daehan Shipbuildings nybygg nr. 5801, 5802 og 5803. Fartøyene vil bli bygget i henhold til Suezmax dimensjoner, som beskriver de maksimale dimensjonene et fartøy kan ha for å kunne seile gjennom Suezkanalen. Etter ferdigstillelse vil fartøyene gå inn i en langsiktig chater avtale med det brasilianske energiselskapet Petrobras. 

De opptrekkbare azimuth thrusterne kommer med en løsning som muliggjør for service og vedlikehold av thrusterne, uten å dokksette fartøyet. 

Denne funksjonen er svært praktisk på grunn av den store størrelsen på disse fartøyene, som gjør det utfordrende å finne egnede tørrdokker. Den operasjonelle naturen til shutteltankere bidrar også, da de ofte er på lange kontrakter med kostbare klausuler for dager de er ute av drift, om et problem skulle oppstå

– Shuttletanker-markedet har gjort dette til en travel sommer, men hvem klager? Denne kontrakten er nok et bevis på det harde arbeidet vi har investert i å utvikle de riktige løsningene for shutteltankere og levere eksepsjonell service til våre kunder som operere over hele verden. Jeg vil gjerne takke Maran Tankers og Daehan Shipbuilding for tilliten de har vist oss, sier Anders Ulvestad, VP Sales hos Brunvoll AS.

– I tillegg vil jeg takke Tachyon Corporation og Alpha Marine Engineering, som representerer Brunvolls globale salgs- og servicenettverk i Sør-Korea og Hellas, for deres samarbeid rundt disse kontraktene, legger han til.