Zinus sikrer kontrakt med Damen Shipyards for BC Ferries-prosjektet i Canada

Zinus har nylig inngått og betydelig kontrakt med Damen Shipyards for sluttkunde BC Ferries.

Kontrakten innebærer levering av selskapets ZPP800 ladetårnløsning (CMS) for kaien, sammen med ombordenheten SWC200 (Swing Connect System), heter det i en pressemelding.

Zinus-systemet vil bli installert på de fire nye Island Class-fergene som Damen bygger for BC Ferries, Canadas største fergeoperatør. 

Disse fartøyene vil betjene de viktige rutene mellom Nanaimo og Gabriola Island, samt Campbell River og Quadra Island, noe som vil forbedre effektiviteten og bærekraften til disse rutene.

Zinus sine leveranser vil begynne fra andre halvår, 2025 og skal etter planen være sluttført på vårparten i -26.

- Denne kontrakten representerer en avgjørende milepæl for Zinus mens vi fortsetter å utvide vår tilstedeværelse i Nord-Amerika, uttaler Ronny Olson, salgsdirektør for lading hos Zinus. 

- Vi er svært stolte over å legge til både Damen Shipyards og BC Ferries på vår stadig voksende kundeliste. Dette partnerskapet fremhever ikke bare vår tekniske ekspertise, men også vårt engasjement for å levere innovative løsninger som møter de stadig mer avanserte behovene til den globale maritime industrien.

Inkluderingen av Zinus-systemene i disse nye fartøyene vil hjelpe BC Ferries sin forpliktelse til bærekraftige og effektive ferjeoperasjoner, og reflekterer den økende vektleggingen av avanserte teknologier innen maritim sektor.