CEO i Optimarin,Tore Svanheld (t.h), sammen med Jan Dirk Simonse fra Damen Naval

Optimarin skal levere til nederlandske fregatter

Optimarin har sikret en prestisjefylt kontrakt for å levere ballastvannbehandlingssystem (BWTS) til fire nye fregatter bestilt fra det nederlandske verftet Damen Naval. Dette er en betydelig ordre som styrker selskapets sterke merittliste med vellykkede leveranser til det maritime forsvarsmarkedet.

Publisert

Kontrakten omfatter levering av BWTS fra Optimarin til hver av de fire anti-ubåtfregattene som skal bygges ved den militære skipsbyggingsavdelingen til Damen Shipyards Group i Nederland. Optimarin har tidligere levert flere systemer til både marineoppgraderinger og nye kommersielle skip for Damen.

– Denne avtalen forsterker vårt etablerte rykte som en pålitelig leverandør av høy-kvalitets BWTS til marinefartøyer, og er en sterk bekreftelse på vårt produkt fra en veletablert og viktig kunde, sier Optimarin CEO Tore Svanheld.

Optimarin har nå levert eller har bestillinger på mer enn 40 systemer til marinefartøy. Den siste kontrakten markerer den norske leverandørens første nybyggingsordre fra Damen. Systemene dekker NATO-mariner over hele verden, inkludert Storbritannia, USA, Tyskland og Spania, ettersom flåteinvesteringene øker.

Totalt har Optimarin solgt nesten 2000 systemer til skipsindustrien globalt, og markerer sitt 30-årsjubileum i år. BWTS-systemet er typegodkjent av både IMO og US Coast Guard for å oppfylle regulatoriske krav.