Fra venstre: Glenn Grandy (CFO Baffin), Chris Flanagan (CEO Baffin), Kelly Kilabuk (president Baffin), Mehmet Gaziouglu (CEO Tersan), Peter Adams (COO Baffin) og Sakir Erdogan (Tersan)

Norskdesignet tråler er Canadas største

Tersan Shipyard har overlelevert sitt nybygg nummer NB1117, som snart skal døpes «Inuksuk II», til Niqitaq Fisheries i Canada.

Publisert Sist oppdatert

Det 80 meter lange, 18 meter brede fartøyet, designet for både enkelt- og dobbelttråloperasjoner, er det fjerde skipet Tersan har bygget for en kunde i Canada.

«Inuksuk II» er utstyrt med en avansert fabrikk om bord for å prosessere og fryse fangstene av grønlandsk kveite og reker. Med en kapasitet til å lagre 1.320 tonn frossen grønlandsk kveite eller 930 tonn reker, er det det største kanadisk-eide fiskefartøyet fra kyst til kyst. 

Fartøyet som er designet av Skipsteknisk og bygget under tilsyn av DNV, og har plass til 38 besetningsmedlemmer og tilbyr romslige boarealer og sosiale fasiliteter.

Den nye tråleren er designet av Skipsteknisk.

Niqitaq Fisheries, et datterselskap av Baffin Fisheries Coalition, har vært en ledende kommersiell fiskeribedrift i Nord-Canada siden 2001, og høster over 10.000 tonn grønlandsk kveite og kaldtvannsreker årlig. 

- Vi setter pris på alt det harde arbeidet fra mennene og kvinnene ved Tersan Shipyard, og ser frem til å operere dette vakre fartøyet på en trygg og produktiv måte i mange tiår fremover, sier styreleder for Baffin Fisheries, Kelly Kilabuk i en pressemelding.