Mette Sørfonden.

Hun blir assisterende fiskeridirektør

Mette Sørfonden tiltrer i rollen som assisterende fiskeridirektør 2. september 2024.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig engasjert i det maritime, ikke bare fordi jeg er oppvokst i havbyen Bergen og har hatt sjøen nært hele livet, men også på grunn av direktoratets viktige samfunnsoppdrag, sier Mette Sørfonden. 

Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Bolaks Service.

I en pressemelding fra Fiskeridirektoratet, skriver selskapet at den assisterende fiskeridirektøren er viktig for den strategiske utviklingen av Fiskeridirektoratets samfunnsoppdrag og at en kunnskapsbasert og fremtidsrettet fiskeri- og havbruksforvaltning er en forutsetning for å realisere potensialet for økt verdiskaping i marin sektor. 

– Jeg gleder meg til å bli en del av en trygg og forutsigbar forvaltning, og i det kunne støtte fiskeridirektøren og de ansatte i arbeidet som en lagspiller, sier Sørfonden. 

Fiskeridirektoratet har rundt 440 ansatte, og vel halvparten jobber fra hovedkontoret i Bergen, hvor også Sørfonden har sin nye arbeidsplass.

– Jeg er godt fornøyd med at vi har ansatt en med bred erfaring innen offentlig forvaltning, med god kunnskap om etats- og virksomhetsstyring, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.