«Argos Georgia» forliste i juli i år. 13 personer omkom

Derfor forliste «Argos Georgia»

13 personer omkom da det norskeide fiskefartøyet «Argos Georgia» forliste i Sør-Atlanteren i juli i år. Nå har britiske myndigheter konkludert med hva som var årsaken.

Publisert Sist oppdatert

Fartøyet var på vei fra Port Stanley på Falklandsøyene til fiskefeltene utenfor Sør-Georgia da det kom ut for en kraftig storm og senere forliste. 

Ni av 27 personer om bord ble reddet, mens 13 er bekreftet omkommet. De fem andre er ikke funnet og har status som savnet. Ingen av dem om bord var norske.

Den britiske havarikommisjonen er i gang med undersøkelse av forliset og så langt viser den at en skalddør på styrbord side hadde falt sakte ned i en helt åpen posisjon. 

Det førte til at betydelige mengder vann fosset innover fartøyet, skriver NRK

Britiske myndigheter oppfordrer nå redere, operatører og skippere av fiskefartøyer med sideskaldører til å snarest sikre passende og tilstrekkelig risikovurdering av vanntett integritet, heter det i rapporten. 

«Argos Georgia» er eid av det norske selskapet Ervik Havfiske. Fartøyet var 54 meter langt og 13 meter bredt. Det var designet av Marin Teknikk og bygget ved Tersan Shipyard i Tyrkia. Fartøyet var flagget på St. Helena.