
Global undersøkelse om kvinner i sjømatnæringen
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Organisasjonen «Women in the seafood industry» (WSI) har lansert en stor internasjonal undersøkelse for å kartlegge tanker rundt kvinners arbeid i sjømatnæringen.
Av Linn Therese Skår Hosteland / kyst.no
– Vi gjennomfører nå undersøkelsen for å samle inn meningene rundt kvinners bidrag, og hvilke oppfatninger både menn og kvinner som arbeider i bransjen har om jobben kvinnene gjør, sier hun.
Foreningen støttes blant annet av FAO, MSC, UKSEAFOOD, og Monfort håper at flere kan ta seg tid til å sette av de fem til ti minuttene undersøkelsen tar.
– Alle som deltar er anonyme, og jo flere menn og kvinner svarer, jo bedre blir resultatene, sier hun.
Ifølge Fiskeridirektoratets statistikk var det 1335 ansatte innen akvakulturnæringen i 2017, som betyr at i fjor var 17 prosent av de i produksjonen kvinner. For hele sjømatnæringen inkluderte fiskeri, foredling etc beregner kyst.no at cirka 25 % av de sysselsatte i Norge nå er kvinner.
- Undersøkelsen er på spansk, fransk og engelsk og kan finnes her.
- WSI er en non-profit organisasjon som blant annet støttes av FAO, MSC, UKSEAFOOD.
- Organisasjonen ble opprettet av sjømat- og kjønnsspesialister for å kaste lys over kvinners reelle deltakelse i bransjen, for å markere kjønnsbalanse og fremme større mangfold.