Effektiviteten og påliteligheten til Wärtsilä sine gasshåndteringssystemer har gjort konsernet markedsledende innen leveranser til gasstankere.

Suksess med gasshåndteringssystemer - valgt på 11 nye gasstankere

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wärtsilä er valgt som totalleverandør av gasshåndteringssystemer til seks nye skip i gruppen for de aller største gasstankerne (VLGC), og i tillegg for to andre store gasstankere, samt tre mellomstore nye fartøy for gasstransport (MGC).

Samtlige av fartøyene er under bygging i Sør-Korea på verftene Hyundai Mipo Dockyards (HMD) og Hyundai Heavy Industries (HHO). Den totale rammen på leveransen, i alt 11 komplette gasshåndteringssystemer, er den største leveransen av slike systemer noen gang for Wärtsilä. Kontraktene ble inngått i november.

Wärtsilä Gas Reliquefaction-systemet som Wärtsilä nå skal levere, er en av selskapets nyeste innovasjoner. Det vil bli installert i tre identiske anlegg på hvert enkelt fartøy. De nye anleggene har større kapasitet og er mer effektive enn tidligere versjoner, og vil være i stand til å kondensere propan med høyt innhold av etan, dvs. 8,5 prosent mol i væskefasen, noe som er svært aktuelt i last fra skifergassanlegg i USA.

Leveransen omfatter også Wärtsiläs gassgjenvinningssystem. Dette systemet samler hydrokarbonene fra spylegassen under fyllingen av gasstankene, noe som resulterer i en betydelig reduksjon i utslippene av hydrokarbon og dermed mer miljøvennlig drift.

Du kan lese mer om systemene i desember-utgaven av Skipsrevyen.