M/S "Bourbon Arctic" fører NOR flagg og er klasset i DNV GL. Bilder: Peder Otto Dybvik

Levert i februar, døpt i juni

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ja, slik kan det også gjøres når nybygg går rett i oppdrag. Eierselskapet Caroline 63, Paris med Bourbon Offshore Norway AS som manager, tok den 25. februar 2016 levering av AHTSen «Bourbon Arctic».

Fartøyet ble levert fra Vard Brattvaag som byggenr. 802 og har siden hatt en rekke oppdrag. Nå er «Bourbon Arctic» klar for Barentshavet, hvor hun skal i jobb på minst tre brønner for Lundin. Dette vil sikre fartøyet oppdrag til nærmere nyttår. Dåpen skjedde i går, den 15. juni, ved Mjølstadneset i Fosnavåg. Gudmor var Kristin Færøvik, adm.dir. i Lundin Norway.

Skipsrevyen omtalte nybygget i utgave 2/2016 og fortalte da at «Bourbon Arctic» er av VARD 2 12 design utviklet ved Vard Design i Ålesund i tett samarbeid med Bourbon Offshore sitt team i Fosnavåg. Skroget er bygget ved Vard Tulcea i Romania. Fartøyet er 93,6 meter langt, 24 meter bredt, og har en bollardpull på 307 tonn. Vi skrev videre at fartøyet er spesielt designet for operasjoner i arktiske områder og for operasjoner på store havdyp.

Fartøyet er utstyrt med ROV, og har innredning for 60 personer. Det har vært lagt stor vekt på skipets kapasiteter, sikkerhet, effektivitet og miljø, og ankerhåndteringsfartøyet har allerede fått gode tilbakemeldinger etter sine første oppdrag på norsk, britisk og dansk sokkel.

Etter dåpsseremonien var det åpen båt for publikum, før fartøyet gjør sine siste forberedelser for Barentshavet.

Gudmor var Kristin Færøvik, adm.dir. Lundin Norway.