Endrer ruten for første gang på 20 år
Hjørundfjorden på Sunnmøre blir en fast del av Hurtigrutens høstseilinger fra og med 2013. Det er første gang på 20 år man velger å endre ruteplanen til «Verdens vakreste sjøreise».
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Etter en vellykket test på 11 avganger høsten 2012 er det besluttet at ”Verdens vakreste sjøreise” skal besøke det mange mener er ”verdens vakreste fjord” på fast basis hver høst fra 2013. Hjørundfjorden blir en unik destinasjon knyttet til Hurtigrutens høstkonsept «Autumn Gold», og besøkes i perioden 1. september til 31. oktober 2013.
Hjørundfjorden er av mange regnet som den mest tradisjonsrike, klassiske norske fjorden av dem alle. Den ligger midt blant de majestetiske Sunnmørsalpene og kan by på reiseliv med historisk sus. Det var hit Keiser Wilhelm II av Tyskland helst dro på sine årlige norgesbesøk på slutten av 1800-tallet.
Som den eneste helårige operatøren langs norskekysten legger Hurtigruten stor innsats i å kunne tilby unike opplevelser til gjestene, det være seg på land eller underveis om bord.
- Vi skal etterstrebe det å være et unikt og autentisk reiselivsprodukt og Hjørundfjorden på seilingslisten er en viktig del av dette arbeidet. Det er en fjord med en helt fantastisk natur, med fjell i hav og ikke minst et levende lokalsamfunn med fascinerende historier. Det var hit cruiseskipene gikk i norgesturismen spede begynnelse, rundt tiden da Hurtigruten ble etablert i 1893, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum.
I forbindelse med anløpet av Urke i Hjørundfjorden vil Hurtigruten tilby utflukten ”Et lite stykke Norge” til Norangsdalen, et av landets villeste og trangeste dalføre. I tillegg til et lite måltid på det særegne Union Hotel Øye. Gjestene vil også få mulighet til å gå turer i de vakre omgivelsene.
- Testen vi gjennomførte i høst har overbevist oss om at Hjørundfjorden har det vi er ute etter – ekte og unike opplevelser, lokale historier og fascinerende natur. Dette blir veldig bra både for våre norske og utenlandske gjester, det er vi overbevist om, sier Norum.