”Skarv FPSO”. Foto: BP

Produksjonsskipet ”Skarv FPSO” døpt

”Skarv FPSO”, den første av sitt slag for BP Norge, ble døpt i Geoje i Sør-Korea 9. november.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipet skal produsere olje og gass i Norskehavet nær polarsirkelen, 210 km fra Nordlandskysten. Produksjonen starter høsten 2011.
- Dette er en stor dag for BP som operatør av Skarvfeltet og for våre partnere. Vi har nådd en viktig milepæl i utbyggingen av feltet. Jeg er meget godt fornøyd med det gode arbeidet og den høye HMS-standarden som er gjennomført i prosjektet og ved Samsung-verftet, sier Rebecca Wiles, administrerende direktør for BP Norge.
”Skarv FPSO” tar i bruk den nyeste teknologien for å øke driftseffektiviteten. Produksjonsskipet er nesten 300 meter langt og 50 meter bredt og er verdens største gassbehandlingsskip med en produksjonskapasitet på 15 millioner standard kubikkmeter gass og 80 000 fat olje per dag. Lagringskapasiteten er 875 000 fat olje.

- Det er en stor ære for meg å være her i dag. Jeg tror utbyggingen og driften av Skarvfeltet vil skape store verdier for det norske samfunnet og viktige ringvirkninger for lokalsamfunn i Nordland, sier skipets gudmor Siri Meling, stortingsrepresentant og nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité.
Driften av ”Skarv FPSO” vil støttes fra BPs kontor i Stavanger og det lokale kontoret med forsyningsbase i Sandnessjøen. Helikoptertransporten utføres fra Brønnøysund i Nordland.