Bjørn Brunborg foran det nye integrerte trykkammeret om bord i M/S Risøy. Kammeret er produsert i Polen og utrustet av Imenco etter SubseaPartneres spesifikasjoner.

Beste fartøy for inshore dykking

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bjørn Brunborg i SubseaPartner mener at M/S Risøy har landets beste dykkesystem for inshore dykking. Han viser stolt frem både fartøy og systemer om bord.

Det er ikke lenge siden M/S Risøy kom hjem fra oppgradering ved verft i Polen. – Før oppgraderingen var båten verdsatt til 5,5 millioner kroner. En uavhengig verdifastsettelse fra megler lyder nå på mellom 27 og 30 millioner, forteller Brunborg. Han leder et selskap med 7 ansatte og 57,3 millioner i omsetning i 2014. 15 aksjonærer står som eiere. Mange av dem tidligere ansatte i RUE som SubseaPartner sprang ut av da tidligere ansatte i RUE overtok dykkeavdelingen i selskapet.

Det er Maritimt Forum Haugalandet og Sunnhordland som melder dette.

SubseaPartner har en rammeavtale med Statoil for inshore dykking i Norge. Avtalen er på 4 år md 2+2 års opsjoner gjeldende fra januar 2015. – Denne avtalen er selvsagt et veldig viktig fundament for satsingen vår, men vi vil mer. Jeg mener M/S Risøy, med nytt fremdriftssystem, et nytt dykkesystem som tilfredsstiller de strengeste krav til arbeidsdykking foruten mange andre skipstekniske forbedringer ombord, kommer til å danne en ny standard for inshore dykking i Norge. Det er mange jobber som vil være aktuelle for oss, sier Bjørn Brunborg.

(Tekst og foto SMe)