Positiv utvikling for TTS
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
TTS-konsernet fikk en EBITDA på 47 millioner kroner i fjerde kvartal 2015 justert for engangseffekter i offshorevirksomheten.
- Den marine virksomheten utvikler seg positivt, hvor den ordinære driften bidrar med en EBITDA på 153 millioner kroner for 2015, sier Björn Andersson, CEO for TTS Group ASA.
Rapportert resultat før skatt, finans og avskrivninger (EBITDA) for konsernet samlet var 29 millioner kroner i fjerde kvartal, og 155 millioner kroner for 2015. Justert for engangseffekter fikk TTS konsernet samlet en EBITDA på 89 millioner kroner for året som helhet, opp fra 4 millioner kroner i 2014.
Omsetningen i fjerde kvartal ble 842 millioner kroner, og samlet ordreinngang ble 937 millioner kroner. Samlet omsetning i 2015 ble 3 051 millioner kroner, opp fra 2 454 millioner kroner i 2014. På bakgrunn av den sterke ordreinngangen hadde konsernet ved inngangen til 2016 en ordrereserve på over fire milliarder kroner. - Dette gir et godt grunnlag for å nå de målene som er satt for 2016, sier Andersson.
- Det er særlig forretningsenhetene Services, Container/Bulk/Tank og RoRo/Cruise/Navy som bidrar positivt til driftsresultatet, mens Multipurpose/General Cargo fikk et mindre driftsunderskudd både i fjerde kvartal, og for året som helhet. Dette knyttes blant annet til etableringskostnader i forbindelse med opprettelsen av det 50 prosent eide datterselskapet TTS SCM i Kina. - TTS SCM forventes å bidra positivt til omsetning og marginer fra 2016, sier Andersson.
Offshore-enheten er i kvartalet belastet med engangskostnader knyttet til restrukturering på 38 millioner kroner i virksomheten i Shanghai. Av dette belastes 18 millioner kroner EBITDA.
Konsernets driftsresultat etter av- og nedskrivninger (EBIT) ble 32 millioner kroner i 2015. I tillegg til ordinære avskrivinger, preges resultatet av totale nedskrivinger på 66 millioner kroner, herunder 46 millioner kroner knyttet til offshorevirksomheten.
- Etter omfattende restrukturering, kapasitetstilpasninger og sluttføring av tapsprosjekter, er risikoen for større tap i offshore-enheten moderat. Vi har i dag en kostnadsbase som er bedre tilpasset ordreboken, og et oppsett som er mer fleksibelt enn tidligere i tilfelle det skulle bli behov for ytterligere justeringer, sier Andersson.
Positive fremtidsutsikter
For den oljerelaterte delen av offshore-segmentet forventes et fortsatt svakt marked. - Det er variasjoner mellom segmentene også i det marine markedet, men i sum ser vi positivt på markedsutsiktene i våre hovedsatsingsområder. TTS-konsernet har en bred portefølje som gjør oss mindre utsatt for svingninger i enkeltsegmenter og en fleksibel struktur der vi kan allokere ressurser til områder med økende aktivitet, sier Björn Andersson til slutt.