Daglig leder Arnljot Kristiansen ser frem til effektene av fusjoneringen. Arkivfoto: Vibeke Blich

Fullfører oppkjøpet av Gas & Diesel Power

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. (MTEE) har nå fullført oppkjøpet av det norske selskapet Gas & Diesel Power AS (G&DP). Det nye navnet til G&DP vil være Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V., Norwegian Branch Office, Marine and Power Solutions. Det blir ingen endringer i drift, ansatte eller lokasjon.

Arnljot Kristiansen som er daglig leder i Gas & Diesel Power poengterer at man er glad for denne sammenslåingen og ser på fusjonen som en stor mulighet til å videreutvikle Mitsubishi gassmotorer og generatorsett. – Fusjonen er også et bevis på hva vårt talentfulle lag her på Spikkestad har utviklet av kompetanse de siste årene, forteller han og gir uttrykk for at han er trygg på at G&DP har fått en utmerket partner i MTEE. – Sammen skal vi f ortsette å utvikle renere og smartere produkter til beste for markedet og miljøet, sier Kristiansen til Skipsrevyen.

Gass som drivstoff er av økende betydning for den maritime næringen når det gjelder å bidra til å redusere miljøpåvirkningen. MTEE har en sterk markedsposisjon med spesialisert ingeniørkompetanse både hjemme og utenlands, samt et omfattende salgsnettverk i EMEA regionen. Denne posisjonen blir ytterligere styrket av at G&DP blir en del av laget. Som pioner i bruk av gassmotorer for marine applikasjoner siden 1999, og med 15 skip i drift med gass generatorsett under G&DPs tilsyn, er G&DP en sterk aktør i den maritime industrien.

Fusjonen er basert på MTEE sin strategi om å utnytte skiftet i fokus på drivstoff i den maritime bransjen, og bli en markedsleder for 4-takts gassdrevne motorer i EMEA regionen og videre ut i verden.

- Vi trenger å redefinere de tradisjonelle fremdriftssystemene for å møte stadig mer komplekse krav, sier MTEE General Manager Rob Schellekens i en kommentar. - Denne sammenslåingen er et resultat av disse kravene i markedet. Vi tror at naturgass er fremtiden for den maritime industrien og vi ønsker å fortsette å bidra til den utviklingen, sier Schellekens. - Fusjonen vil posisjonere MTEE som en av markedslederne i markedet og blir positiv for både kunder og ansatte.