ACEL AS signerer kontrakt med Green Yard Kleven

ACEL AS har signert kontrakt med Green Yard Kleven for levering av komplett elektroinstallasjon på et fartøy som skal bygges ved verftet i Ulsteinvik. Prosjektet starter umiddelbart og skal leveres andre halvdel av 2026. 

Fartøyet, som er bestilt av det rumenske energiselskapet OMV Petrom S.A., vil støtte operasjoner på Neptun Deep-prosjektet i Svartehavet.

– Vi er utrolig stolte av å være tilbake med større nybyggprosjekter innen offshoresektoren, og spesielt glade for å kunne samarbeide med Green Yard Kleven. Prosessen frem til signering av kontrakten har vært preget av åpen dialog og profesjonelt samarbeid, og vi setter stor pris på den tilliten de viser oss, sier Marius Granlien, Salgssjef i ACEL Gruppen, i en pressemelding. 

Ser frem til samarbeidet 

Rune Gamlem, salgssjef ved Green Yard Kleven, forteller at de valgte ACEL på grunn av deres solide erfaring innen elektroinstallasjon på komplekse offshoreprosjekter, og deres sterke fokus på kvalitet og pålitelighet: 

– Vi ser frem til et godt samarbeid som vil bidra til å sikre at dette nybygget blir levert på avtalt tid med toppmoderne teknologi og pålitelighet, sier Gamlem. 

Prosjektet gir ACEL også økt forutsigbarhet og langsiktig sysselsetting. 

– Med en klar strategi for rekruttering og vekst, ser selskapet frem til å øke staben ytterligere for å møte fremtidige behov.

170 ansatte 

ACEL er en totalleverandør av elektriske systemer innenfor det globale maritime markedet, landbasert oppdrett og næringsbygg og har hovedkontor i Ålesund. I dag består ACEL Group av selskapene ACEL AS, HAF Power Solutions AS og ACEL Baltic UAB med til sammen 170 ansatte.

– Vi leverer avanserte løsninger innenfor automasjon, elektrisk fremdrift og øvrige elektriske tjenester, og er en miljøbevisst, kostnadseffektiv og pålitelig partner for våre kunder.