Brunvoll leverer til Njords nybygg

Brunvoll har signert en kontrakt med Aas Mek Verksted for levering av et system for fremdrift, manøvrerings og posisjonering til Njord Aquashipping sine nye brønnbåter. Leveransen gjelder to fartøy, med opsjon på ytterligere ett fartøy.

Publisert

Brunvolls leveranse til hvert av de to fartøyene består av: To azimuth-fremdriftsthrustere, en tunnelthruster, Brunvolls Propulsion and Thruster Control system (BruCon PTC), og Brunvolls dynamiske posisjoneringssystem uten klasse (BruCon DP0). 

– Dette er et spennende steg for Njord Aquashipping AS. Vi er svært fornøyde med å bygge disse fartøyene i Norge, samt å samarbeide med norske leverandører som Brunvoll. Vi ser frem til å styrke vår flåte med disse topp moderne fartøyene, sier Tomas Okstad, administrerende direktør i Njord Aquashipping AS. 

DP0-systemet er ideelt for fartøy som brønnbåter og servicefartøy innen akvakultur, med egne løsninger for denne type fartøy som ikke har krav om et klasset DP-system. DP-systemet hjelper mannskapet med å manøvrere og holde fartøyets posisjon under operasjoner rundt oppdrettsanlegg, noe som øker sikkerheten for både fisk og mannskap, samtidig som energiforbruket reduseres.

Azimuth-fremdriftsthrusterne er av typen AUP84, som er en nyutviklet størrelse for å passe et bredere spekter av fartøy. Azimuth-thrusterne vil ha en propelldiameter på 2.1 meter og en effekt på 1500 kW hver. 

Fartøyene vil bli Aas Mek’s nye bygg nr. 217 og 218. Fartøyene har en total lengde på 89 meter og en lastekapasitet på 4.700 tonn.